ОПОЗИЦИЈА И КОЊУКЦИЈА

Ја видов Бетелгез

Ја видов Антарес

(уште се во опозиција)

и бев долу

во тревата, песокот, водата

и во стаклото

ја заробив светлоста

а во броеви нив ги заробив

Потоа повраќав од нашата

мар – ке – тинг илузија

сервирана насекаде

(сеуште сме со себеси во опозиција)

Изгасив се и легнав со неа

и бев горе, и бев долу

знаеш, навистина,

јас легнав со себеси

(ние сме во коњукција)

Advertisements

Your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s