Одиме до Европа

Не до онаа Европа која постојано ви ја сервираат од медиуми. Станува збор за месечината на Јупитер. Најпрво се кочи за да се намали интерпланетарната брзина со која сме дошле од Земјата до Јупитер…

Кочење

И состојбата откако се обидов (неуспешно) да влезам во орбита:

Европа и Јупитер

Дополнување: после малку размислување, и неколку корекции, успешно орбитирање на Европа. Упорноста се исплатеше.

Orbit

Откако американците ја откажаа Констелејшн програмата, изгледа единствениот начин да се патува до планетите ќе ни остане овој со помош на симулации, барем на некое време.

Инаку, симулаторов се вика Орбитер, и може да си го симнете за без пари овде. Одличен е, има неверојатно многу можности за основни работи, а и за напредни корисници. Плус, се учи многу. Идеален за на час по физика, како да се мотивираат незаинтересирани ученици. Форум за корисници и поддршка се наоѓа овде.

Се гледаме во орбита :D

Advertisements

Your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s