НОВАТА НА УЛИЦИТЕ НА ЛАЈДЕН

Ништо. Штама. Во 10 минути пред 00:00 на централниот плоштад во Лајден немаше жива душа. Лани бев во Амстердам за нова, традиционално на Дам плоштадот… турканици, фаци од секаде, појќе издрогирани и пијани од трезни. Програма на ниво. Годинава решив да останам дома, и Лајден ме изненади. Сите се или во странство, или по дома. Само огнометот и разните пукалки беа на ниво. Лани во Холандија се потрошиле околу 60 милиони евра за огномет само. годинава не знам, но сетики ќе се повеќе. Некои сограѓани излегоа од дома околу 01 и почнаа да се полнат клубовите.

     На крај, си завршив кај левичарите каде што се изгушкавме со гркинки и германки, се точеше бесплатно пиво и се јадеа чудни колачиња. Чудни ама вкусни. Музика на ниво. Огномет над каналите. Прекрасно. Слики немам, оти обично не сум по сликањето. Тоа што беше, останува во главата.

Advertisements

Your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s