НА ПОЛНОЌ

Фантоми на мракот,

пуштете ги вашите стрели

за да точно на полноќ

ме погодат мене,

и додека ги барам

нејзините бакнежи

врели

ја убијат душава

која тврдоглаво стреми

нека ја земат љубовта

и ја поклопат со

тешки стени

нека ме излечат

и направат реален

силен и цврст,

да можам на судбината

да и покажам прст…

Но сеедно ,

слабо нишаните вие,

да се борам ќе морам сам

јас

и кинам парче по парче од срцево

кога го одбивте,

а искрено,

ви го понудив вас.

Advertisements

Your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s