МЕМОРИЛ

Си го постирам коментарот од кај постот на Дијалектика. Да не заборавам, чудни времиња дојдоа…

 „Е па, очигледно е дека се издиференцираа два табори. За да нема забуна, да си кажам што мислам јас. Би требало нашите Македонски премудри политичари, да прекинат преговори со Грција за име и се останато, да се оди пред СБ на ООН, да се поништи привремената спогодба, тоест да им се рече: „тенк ју енд фак ју“ (со дипломатски речник секако). Мислам дека во овој мој став ја имам поддршката не 90% од Македонскиот народ.

На Балканот, мулти култи тракатанци во државно уредување не поминуваат дури не се случи некоја еволуција. Во такви услови илузорно е Македонија да глуми лудило и да се трансформира во рај на земјата. Права на малцинствата колку што имаа права Албанците во Југословенско време. Тоа е и повеќе од она што Македонците го уживаат во комшилук.

Еднаш да се почне со ова, а после полека полека да се лечат раните… анулирање на рамковен, враќање на сонцето од Кутлеш на знамето, цементирање на конститутивноста на Македонците во Македонија, поништување на новата територијална поделба. Ете програма за наредни 50 години. Остварлива е ако се работи со ум. Како косоварите впрочем.

Не го тегавете веќе.“

Advertisements

Your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s