МОМЕНТОТ КОГА ЗАПРЕ СЕ

Во моментот кога запре се

и кога немаше никакви прашања,

беше јасно се,

а тогаш и времето застана.

Напред не носеше надежта,

Не беше веќе потребна,

Предупредуваше очајот,

и него го снема.

Од празнината и молкот

меѓу нас

сокриен од секого, засекогаш,

се роди нов свет.

Потоа се се раздвижи,

и се беше по старо,

и беше сосема во ред.

Advertisements

Your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s