ЗЕМЈА

Таму некаде напред,

Во сеуште недосонуваните денови,

Лежи неиспитаната земја

На нашите надежи…

Испукана и сува,

Следена од

Црните сенки

На облаците на очајот

И огреана од сонцето на

Моменталната среќа.

И чудно,

Колку и да живееме,

Таа земја и тие денови

Се еднакво далечни.

Advertisements

Your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s