ДЛАБЕЊЕ

Длабокото чувство
длаби во сите нас
длабока длапка
во длабочините на душата.

Децата се неиздлабени,
старците се завршен длаборез.
Длетото на животот е неуморно.

Ние би можеле да се обидеме
да бидеме благородно дрво,
да стиснеме
заби
и да го истрпиме
длабењето.

На крајот
можеби и ќе се изненадиме
од убавината што ке се роди во нас.

Advertisements

Your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s